söndag 3 september 2017

Kea

Lördag 2 sep gick vi från Hydra till Kea. En odramatisk etapp på dryga 40 distansminuter. I byn Korissia fick vi en bra plats vid kajen.

Idag, söndag 3 sep, gjorde vi en utflykt upp till den gamla staden, Ioulis. Som ofta på de grekiska öarna klätttar byn högt på en kulle, mellan himmel och hav.

Alla sluttningar, så långt vi kan se, är bearbetade med stensatta terrasser. Ofantliga mängder sten som människor lyft omkring. Det känns futtigt att vi själva funderat lite över arbetsinsatsen med några kvadratmeter stenparti hemma på tomten. 

Många gränder att utforska

Till slut närmar vi oss Keas främsta turistmål - Det Skrattande Lejonet. Jättelikt och uthugget ur en sten i terrängen någon gång 600 f.Kr.

Vad lejonet gläds åt är oklart. Men vår samling kända leenden, där Mona Lisa, Cheshirekatten i Alice i Underlandet och kossan i ostvarumärket "La vache qui rit" intar självskrivna platser, har nu definitivt utökats! (J)





1 kommentar:

Inte inloggad? Välj "namn/webbadress" i listan nedan och fyll i ditt namn och (om du har en) hemsida så är det bara att kommentera!